Як правильно розрахувати кількість їжі на банкет — формула успішного частування

Банкет – зручний варіант організації урочистого заходу. Свято в кафе або ресторані повністю позбавляє замовника від рутинної підготовки домашнього застілля і дозволяє з максимальним комфортом розмістити будь-яку кількість гостей. Але це справедливо за умови грамотного розрахунку банкетного меню. Цей етап ви можете довірити компанії Dzyga Catering і замовити кейтеринг в Києві за оптимальними цінами не на збиток кишені. Ваше меню буде універсальним з урахуванням переваг та обмежень для кожного клієнта. А особиста участь у розрахунку банкету – головна умова вдалого у всіх відношеннях свята. Розповідаємо, скільки їжі потрібно на банкет і що важливо враховувати при організації урочистостей у ресторані.

Як розраховувати та складати меню весільних банкетів

Якщо ви користуєтесь послугами агентства кейтерингу або банкетної служби, це завдання доручається спеціалісту-менеджеру — він і складає, і розраховує меню з урахуванням кількості гостей. Але якщо ця можливість недоступна і доводиться організовувати банкет самостійно, постає питання як розрахувати меню на банкет, щоб безпомилково кожному вистачило їжі і напоїв. Адже має вийти гармонійне співвідношення закусок, гарячого, напоїв та десертів. Керуйтеся відомими стандартами виходу страв із розрахунку на одного гостя з урахуванням як тривалості, так і типу вашого заходу (кількість у грамах):

  • бізнес-зустрічі, застілля в офісі, що тривають не більше 2 год – від 200 до 400;
  • дні народження, вечірки, що продовжуються до 4 год, – 600;
  • ювілеї, святкові корпоративи великих компаній, випускні та подібні урочистості, що йдуть від 4 до 6 год – 600-1200;
  • весільні та аналогічні «довгограючі» заходи, тривалість яких перевищує 6-годинну, – понад 1200 (орієнтовно до 1500).

Правильний розрахунок страв на бенкеті – це вже половина успіху заходу. Для того щоб розрахувати кількість їжі на весілля звертайтесь до професіоналів кейтерингової служби. Фахівці компанії Dzyga Catering складуть ідеальне меню з урахуванням кількості гостей як для дорослого застілля, так і допоможуть організувати оформлення залу до дитячого свята в Києві за адекватними цінами. Завдяки точному розрахунку всі учасники застілля залишаться ситими і задоволеними, і в той же час ви уникнете ситуації, коли залишиться занадто багато зайвої їжі.

скільки їжі потрібно людині на банкет

Холодні закуски

Щоб грамотно розрахувати закуски, треба знати яка потрібна норма їжі на людину на банкеті і як урізноманітнити варіанти. Враховуйте таку норму на гостя — для різних нарізок, канапе, міні-сендвічів і різних рулетів вона складає від 350 до 400 г. Найбільше їх буде потрібно на початковому етапі бенкету, до подачі гарячих страв люди таким чином втамують голод.

Розраховуємо гаряче

Тут також є норми виходу, орієнтуйтеся на них:

  • по 250 г на гостя м'яса, риби (відбивні, стейки тощо);
  • по 150 – будь-яких гарнірів;
  • також по 250 — різних супів.

Якщо у застілля серйозний масштаб, і ви не знаєте як розрахувати меню на банкет 30 осіб, то замовляйте три головних страви. Перша з’являється на початку свята, друга всередині застілля, а третя ближче до фіналу.

Розрахунок десертів

На сучасних банкетах обов'язкові фрукти та десерти. Порційний стандарт фруктів на одного гостя – 200 г. Нарізані фрукти розкладають по вазах, і бажано робити це не один раз до початку бенкету, щоб скибочки не завітрювалися. При замовленні торта проектуйте його розмір так, щоб на гостя вийшла порція від 150 до 2000 р. Тістечка зазвичай замовляються порційно, в розрахунку 1-2 шт. для кожного гостя.

як розрахувати меню на банкет

Як розраховуються напої

Перед тим, як розрахувати меню на банкет 15 осіб орієнтуйтеся на страви та уподобання гостей. Універсальні варіанти – це шампанське, червоне та біле вино, а також горілка. До спиртного на любителя відносяться рідкісні і менш популярні напої — це можна сказати про коньяк, вермути, лікери і віскі. Наприклад, однієї пляшки вистачить:

  • горілки – на двох гостей (250 мл на одного);
  • вина – на гостя (це 750 мл);
  • шампанського — на трьох (по 250 мл).

Що щодо безалкогольного? Більшість гостей задовольняється мінеральною водою, морсами та соками. На гостя розраховується від 1,5 до 2 л.

Якщо збирається понад 100 гостей і ви не знаєте скільки їжі потрібно на весілля, то планування краще передати до рук професіоналів. У цьому випадку одна невелика помилка може стати справжньою катастрофою, тому без досвіду організації свят хороший результат отримати буде складно. По суті, головне завдання — це визначитися з тим, скільки страв та закусок необхідно включити на кожну людину, яка буде присутня на банкеті.

У разі складнощів при самостійних розрахунках з питанням, як розрахувати кількість їжі на банкет, варто звернутися до служби кейтерингу Дзиґа. Саме тут запропонують готовий шаблон меню, розроблений з урахуванням усіх правил проведення банкету, або допомо скоригувати список, складений організаторами свята. Якщо вам потрібна тільки оренда посуду чи меблів, то Dzyga Catering в Києві пропонує актуальні ціни на цю послугу. Наша кейтерингова компанія вибудувала ефективну, прозору та взаємовигідну співпрацю з кожним клієнтом, адже це головне вміння як кожного професійного організатора!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *